viernes, 4 de noviembre de 2011

03/11/11 – Treballem amb el Moodle, com a entorn virtual d’aprenentatge cooperatiu.

Fins ara, a la Universitat, sempre s’ha donat molta importància a l’ensenyament i a l’aprenentatge a través del treball cooperatiu, ja que potencia diferents habilitats entre els diferents participants del grup. Quan es treballa en grup, doncs, els membres que el conformen s’organitzen per tal de resoldre alguna tasca de manera conjunta. Per tant, és necessària la implicació activa de tots els participants, la discussió i la negociació entre el grup d’iguals per a arribar a acords comuns, i així, arribar als objectius establerts que s’han marcat des d’un començament.

El Moodle és un entorn virtual que facilita aquest treball cooperatiu, ja que per mitjà d’aquest recurs es pot compartir a través de la xarxa el procés d’aprenentatge amb la resta de companys i, fins i tot, amb el professorat i altres visitants, gràcies al seu disseny modular que facilita afegir continguts d’interès que s’estiguin tractant.

Així doncs, l’Eduard ens ha permès poder treballar amb el Moodle com fins ara no havíem treballat pas. Jo havia utilitzat el Moodle com a estudiant i penso que és un recurs prou eficaç per a treballar. Però ara, trobo més interessant encara, poder aprendre més sobre el Moodle, però des de la perspectiva vista pel professorat. Què em permet fer el Moodle? Com el podré utilitzar amb els meus futurs alumnes? Aquestes són preguntes que per fi queden resoltes. Amb la pràctica que ens ha encarregat el professor podrem experimentar amb la creació del nostre propi Moodle, donant-li forma nosaltres mateixos a aquest entorn virtual, de la mateixa manera que faria un professor. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario