jueves, 17 de noviembre de 2011

15/11/11 – Engeguem els projectes!

Avui hem començat de nou les classes amb en Joan Anton, ja que per un temps vam deixar de fer classe amb ell per dedicar temps a altres tasques que també formen part de l’assignatura d’Alfabetització Digital. Així doncs, hem recuperat el fil de l’última sessió i hem continuat amb la tasca grupal que teníem pendent per elaborar “Recursos i estratègies TAC a l'educació infantil”.

El tema que hem triat de cara a l’exposició que presentarem dimarts vinent, és el d’Aprendre a pensar i a comunicar. Cal dir, que hem escollit aquest tema perquè hem cregut que és molt important disposar de recursos que ens facilitin el desenvolupament de les capacitats que s’han de potenciar en els infants i, el títol d’aquest tema, fa referència a una de les capacitats que es mostren en el Currículum d’Educació Infantil.
En primer lloc, ens hem hagut de llegir una lectura que ens ha permès l’obtenció de tota la informació necessària per a realitzar la presentació. Seguidament, hem tafanejat les diferents propostes que se’ns oferien i hem escollit aquelles que hem trobat més interessants: Edu3.cat, El món et parla i Activitats matemàtiques a la web.

Edu3.cat és un portal web que ofereix al professorat, als infants i a qualsevol usuari facilitats per a poder accedir a qualsevol recurs audiovisual educatiu que hi hagi disponibles a la web. És molt fàcil de cercar i, a més, pots seleccionar quina és l’etapa que t’interessa (per a Educació Infantil, Primària...) i t’indica quina és l’àrea de desenvolupament a la que correspon l’activitat. He arribat a la conclusió que aquesta pàgina web és una bona eina que s’ofereix al professorat, ja que permet una cerca de qualitat d’activitats molt dinàmiques per treballar amb els infants.


http://www.edu3.cat/ 

El món et parla és una proposta que ofereix activitats JClic que permeten relacionar imatges o paraules amb els seus sons corresponents. Trobo que aquestes activitats són molt adients per oferir als infants de tant en tant, perquè es presenten d’una forma engrescadora que atrau molt l’atenció dels infants. Són activitats que es poden aprofitar a l’aula tant per a què l’infant treballi de manera autònoma com per a què pugui treballar-se juntament amb tot el grup classe. És molt senzilla d’utilitzar i, a més, permet treballar una gran quantitat de temes diversos.


http://clic.xtec.cat/db/act_es.jsp?id=3330


Activitats matemàtiques a la web és la següent proposta que ens ofereix la lectura i que ens presenta diferents exemples d’activitats que treballen les matemàtiques (raonament i lògica). Nosaltres hem triat una de les activitats que ens exemplifica la lectura i treballa la raó i la lògica per mitjà de les seriacions. A més, es presenta en anglès que si en un moment donat interessa és perfecte per a treballar amb els infants.   


http://www.peepandthebigwideworld.com/games/whichfish.html


A més, avui a l’aula se’ns han presentat la resta de projectes que treballarem per grups: Coneixement i anàlisi d'un cicle d'Educació Infantil en relació a les TAC i el Projecte Final (que engloba l’aplicació d’alguns dels criteris apresos fins al moment en aquesta assignatura). Trobo que és molt interessant poder viure in situ el què comporten avui dia les tecnologies (TIC/TAC) en una aula d’Educació Infantil. La majoria de nosaltres no ha coincidit amb aquest canvi tecnològic que han comportat les escoles com a estudiants d’Infantil i, per tant, és molt interessant poder entendre aquesta nova perspectiva de l’educació veient el seu desenvolupament des d’una mateixa escola. Com a futurs mestres, cal que ens formem amb les noves tecnologies i ens anem familiaritzant amb els recursos que es troben al nostre abast perquè nosaltres som els mestres del futur que es deixen caure en una educació que integra en el Currículum la incorporació de les TIC i de les TAC. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario