sábado, 12 de noviembre de 2011

10/11/11 – Consells formals per a l’elaboració d’un format de text.



A
l’hora de presentar un text, s’han de tenir en compte un seguit d’aspectes formals, quant a la tipografia de la lletra, a les formes tipogràfiques, a la usabilitat i llegibilitat pel què fa a la tria de la lletra, la seva distribució i els colors, per tal, doncs, d’aconseguir un disseny del format efectiu.

Penso que és molt important tenir en compte tots aquests aspectes formals a l’hora de realitzar un text, per a facilitar a l’usuari la seva illegibilitat. Si aquests aspectes no es tenen en compte és molt probable que la persona que llegeix el text tingui dificultats per entendre’l. Jo, personalment, intento respectar molts d’aquests aspectes en els meus treballs, tot i que hi ha algunes funcions que les desestimava.

Fins ara, mai abans m’havien donat instruccions per a la presentació d’un text de forma tan formal, i penso que és important de saber, ja que dia a dia treballem en la realització de textos en l’àmbit escolar.

A més, en la nostra professió com a educadors i educadores, cal que dominem totes aquestes tècniques perquè molt sovint ensenyarem textos als infants i a la resta de companys i companyes de feina. Per tant, penso que ha estat una sessió molt útil per a la nostra formació a nivell professional i d’usuari.


No hay comentarios:

Publicar un comentario