miércoles, 14 de diciembre de 2011

13/12/11 – Posada en marxa del treball sobre l’Arenal del Llevant! Una experiència per a conservar!

Avui, a la sessió que hem portat a terme amb en Joan Anton, hem fet el seguiment i desenvolupament del treball sobre el Coneixement i l’anàlisi d’un cicle d’Educació Infantil en relació a les TAC.  Nosaltres, ja teníem feta l’entrevista amb l’escola que vam triar, la qual es diu l’Arenal del Llevant i, per tant, la selecció de la informació més imprescindible per a l’elaboració de la nostra presentació que durem a terme el proper dia a l’aula, ha estat una tasca  força constant, ja que més o menys teníem les idees rellevants ja destacades.

Quan vam visitar l’escola ens vam emportar un molt bon sabor de boca, ja que la metodologia i la manera de treballar que fan servir en aquest centre està molt vinculat amb les TIC i les TAC. La manera que utilitzen per a treballar d’una forma significativa amb aquests recursos TIC/TAC és mitjançant la connexió amb altres projectes que segueixen a l’escola com ara el treball científic. D’aquesta manera s’integren les competències bàsiques en TIC/TAC en les unitats habituals de programació, tot atenent a les seves necessitats.

Penso, que aquest és un model d’escola que vertaderament inclou els recursos TIC/TAC d’una forma transversal al curs i de manera significativa, ja que s’atenen les diferents àrees de desenvolupament. A més, vam poder observar que disposaven dels instruments i recursos necessaris per a treballar d’una manera qualitativa (cadascuna de les aules estava equipada amb ordinadors “tablets” per a cada infant, disposaven de dues pissarres digitals estàtiques i una de portàtil, microscopis, lupes, cànons, impressores, escàners, etc.) i, alhora, això permet treballar d’una manera més individualitzada amb els infants.

Creiem que la tria d’aquesta escola ens aporta una visió exemplar a seguir, ja que podem aprendre molt de la metodologia que segueixen en aquest centre. Realment, no hagués imaginat mai una escola tant implicada i equipada amb aquests recursos TIC/TAC, ja que mai abans ho havia vist. Així doncs, considero que la realització d’aquesta tasca ens ha permès viure una experiència molt enriquidora. Per altra banda, haig de dir que també hagués estat interessant analitzar una escola que no estigués tan vinculada amb aquesta forma de treballar, per tal de realitzar el treball amb una visió més crítica.


No hay comentarios:

Publicar un comentario