martes, 20 de diciembre de 2011

20/12/11 – Exposem les nostres experiències a les escoles!

Avui ha estat una de les sessions que he trobat més significatives, ja que hem pogut compartir entre els companys i companyes cadascuna de les experiències que hem tingut amb les diferents escoles. Algunes han estat més enriquidores pel què fa a la metodologia que portaven a terme; i d’altres, en aquest sentit, ens han servit de reflexió o com a crítica.

Així doncs, penso que és molt important tot allò més o menys positiu de cadascun dels anàlisis que s’han fet dels diferents centres escolars, perquè la crítica que se’n fa és sempre constructiva. És necessari conèixer quina és la millor manera de fer, però també és interessant aprendre d’un model que, com a mestre, mai utilitzaries.

De les diferents escoles que s’han presentat en les exposicions, he pogut observar que majoritàriament utilitzen el recurs de la Pissarra Digital com a recurs per a integrar les TIC a l’aula. Unes companyes han explicat que quan es feia Anglès a l’escola era un recurs imprescindible. També, algunes d’aquestes escoles participen en el projecte Educat 2.0, la qual cosa em suggereix que d’alguna manera s’està començant a veure un interès notable per part de les escoles per integrar les TIC/TAC a l’aula.

Jo considero, que totes les propostes o pràctiques innovadores que es duguin a terme amb els infants són bones i acceptades quan es fan amb un objectiu al davant. La integració de la tecnologia a les aules és un tema que està molt present en el dia a dia de les escoles, i la qüestió no és tenir recursos econòmics i materials (ordinadors, Pissarres Digitals, microscopis...), sinó tenir idees i propostes que permetin treballar als infants amb aquests d’una manera globalitzadora, habitual i significativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario