sábado, 24 de diciembre de 2011

Aplicació dels EVE/A

L'escola ha patit grans canvis educatius pel què fa a la seva metodologia. Avui en dia, les TIC i les TAC suposen un element de gran rellevància per tenir en compte en el Currículum d'Educació Infantil.
A partir dels Entorns i Mitjans Virtuals per a l'Ensenyament-Aprenentatge es pot dur a terme una nova manera d'educar més significativa, enriquidora i complexa, ja que al mateix temps que s'aprèn de manera divertida, es fa d'una forma que ens permet dur a terme un procés d'aprenentatge basat en la comunicació, en l'aprenentatge individualitzat i en col·laboració i en la coordinació entre els diferents contextos educatius que giren entorn de l'infant (família-escola-societat).
El Bloc, el Moodle, la Pissarra Digital, els programes d'àudio, els contes virtuals, les activitats de JClic... són alguns d'aquests recursos virtuals esmentats anteriorment. A partir d'aquests es poden treballar les diferents àrees de desenvolupament.
Un mestre ha de conèixer aquests recursos i decidir quan i de quina manera els utilitzarà per a treballar amb els seus alumnes. El que realment interessa no és que hi hagi abundància de recursos TIC/TAC a les escoles, sinó que se'n sàpiga treure profit.
Malauradament, hi ha moltes escoles que no imparteixen una educació de qualitat fent ús d'aquests recursos, ja sigui perquè el professorat no ha tingut una formació prèvia o bé per simple comoditat.
Penso que nosaltres formem part de la generació dels mestres del futur i és necessari que entenem que les TIC/TAC són eines molt útils que ens poden ajudar a dur una tasca educativa més engrescadora i de màxima qualitat.
Recordem, doncs, que el que realment interessa és la metodologia i no pas la tecnologia!  

No hay comentarios:

Publicar un comentario