miércoles, 12 de octubre de 2011

11/10/11 - Posada en comú dels diferents articles sobre les TIC (Tecnologia = Ciència de la paraula)

Avui és el dia de posar en marxa el debat i la posada en comú dels diferents articles que tracten les TIC, però abans de començar la sessió, hem pogut veure un visionat anomenat “Tecnología o Metodología”, el qual ens ha servit com a eina de reflexió sobre el concepte que tenim envers de les TIC i de la transformació que aquestes comporten. És important, doncs, que com a mestres tinguem en compte què suposen verdaderament les TIC, quin ús en podem extreure per tal que siguin una eina significativa a les escoles, etc.
A més, a la societat existeix un pensament equívoc davant de les TIC. Però, a la vegada hem pogut veure un vídeo “Introduciendo el libro códice”  en el que observem que sempre, al llarg de la història de la societat, s’ha tingut aquesta sensació d’incertesa davant d’una nova tecnologia. Per exemple, en el seu moment una pissarra, un llapis o un full de paper van suposar una nova tecnologia, un nou recurs transformador. I llavors... Per què es repeteix sempre aquesta sensació? Per què una nova tecnologia s’ha de considerar com una nova amenaça?

Seguidament, hem passat a fer una ronda per grups i hem exposat els diferents articles treballats a l’aula entorn a l’evolució de les tecnologies, el seu ús i les possibilitats que presenten i algunes crítiques en relació al què han suposat les TIC. A més, trobo que és important conèixer diversos autors que estudien sobre aquest tema, ja que d’aquesta manera disposem de diverses fonts per tal de conèixer-hi una mica més.     

No hay comentarios:

Publicar un comentario