domingo, 2 de octubre de 2011

29/09/11 - Expressió i composició / Plans i angles fotogràfics

Avui hem dedicat gran part de la sessió a explicacions teòriques sobre l’expressió i la composició de les imatges fotogràfiques i sobre els diferents plans i angles fotogràfics que hi poden haver. És prou interessant ja que d’aquesta manera podem aconseguir una major qualitat de les nostres fotografies segons la intenció que hi tinguem. No sempre l’objecte que vols fotografiar s’ha de situar en un mateix pla, ja que dependrà de la importància que li vulguis donar al context o a la situació. A més, els angles de llum es poden enfocar des de diferents perspectives i és interessant conèixer alguns per donar major o menor emfatització lumínica a la imatge.
Per tal d’interioritzar aquests conceptes bàsics sobre la fotografia, se’ns ha demanat que per parelles féssim un petit treball compost per diferents fotografies, tenint en compte els conceptes treballats. Penso que quan es posa en pràctica la teoria donada, és quan s’aprèn més significativament. Ara només cal demostrar els nostres coneixements apresos en aquestes fotografies.
Per acabar, hem rescatat l’activitat que vam fer l’últim dia amb el Paint. La mestra ens ha ensenyat les representacions encertades amb les diferents paraules que ens va proporcionar el dia anterior. Cap de nosaltres n’ha encertat ni una! Tots ens hem mantingut dins d’una representació molt lligada al significat explícit de la paraula. Era força difícil encertar la representació que la mestra ens ha mostrat, ja que superava alts nivells d’abstracció. Així doncs, esperem tenir més èxit en la propera pràctica a l’aula! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario