domingo, 2 de octubre de 2011

22/09/11 - Imatge i Comunicació!

Avui a l’aula,  hem dedicat una bona part de la sessió a explicar teoria sobre la imatge i la comunicació. Trobo que és molt interessant perquè amb les imatges es poden expressar  i fer diverses interpretacions.
Un cop feta tota la teoria, la mestra ens ha fet fer una pràctica per parelles a l’aula que trobo que és molt encertada per reflectir tot el què s’ha treballat. Aquesta consistia en dibuixar en trenta segons en el programa Paint allò que primer et passés pel cap, després de sentir un llistat de paraules que la mestra ens proporcionava.
La intenció d’aquesta activitat és deixar anar la nostra ment i la nostra creativitat, però cal dir que el llistat de paraules que ens han mencionat dificultava aquesta tasca d’arribar a nivells d’abstracció poc concrets. L’activitat no ha quedat tancada, ja que encara no hem pogut veure quina és la interpretació adequada de cada grup de paraules. A la pròxima sessió, doncs, acabarem amb aquesta sensació d’incertesa que ens ha generat l’activitat!
Per últim, la mestra ens ha explicat la primera activitat que realitzaríem envers a la imatge i a la interpretació. En primer lloc, ens ha ensenyat un còmic en el qual la història que narrava estava interpretada en cadascuna de les vinyetes amb unes imatges (senyals de tràfic, de seguretat, de vianants...) que es corresponien amb l’explicació. És curiós, perquè quan veus el text i la interpretació que es fa amb les imatges alhora, és fàcil d’establir relacions entre el text i les imatges. Però, si només et passessin les imatges, llavors seria més difícil extreure’n conclusions. Així doncs, se’ns ha demanat a l’aula que per parelles creéssim la nostra pròpia història amb senyals, i així ho hem fet! ;) 

No hay comentarios:

Publicar un comentario