viernes, 21 de octubre de 2011

21/10/11 – Conferència amb Francesc Busquets, mestre i creador del JClic

Respecte a la conferència del JClic i Quaderns Virtuals – Recursos lliures per a la creació d’activitats d’aprenentatge i avaluació, sota la direcció de Francesc Busquets, haig de dir que he pogut anotar algunes idees que m’han semblat interessants per destacar.
Les tecnologies empleades en l’àmbit educatiu poden tenir diverses formes d’utilització, però obtenen un ús significatiu quan són una eina de construcció de coneixement que permeten als qui les utilitzen expressar-se,  comunicar-se, treballar plegats amb els companys i companyes, escriure-hi, fer música, i un gran conjunt més d’accions multimèdia.
En Francesc ha distingit entre els termes TIC i TAC, atorgant major importància al segon terme, ja que mentre les TIC les podem entendre com el conjunt  d’aparells tecnològics, les TAC representen la forma de fer-los servir, és a dir, la forma com els infants aprenen a treballar amb aquests i construeixen coneixement.
Ha estat molt interessant perquè ens ha ensenyat diferents pàgines web que estan molt implicades en l’educació mitjançant les TAC, com ara l’XTEC, l’EDU365.CAT, l’EDU3.CAT, en les quals podem trobar una gran quantitat de material multimèdia educatiu per treballar amb els infants.  També, ens ha parlat del XTECMERLÍ que és un catàleg de recursos educatius que proporciona a la comunitat educativa un entorn de catalogació, indexació i cerca de materials didàctics, tenint en compte les àrees de desenvolupament dels nens i nenes.
Per últim, ens ha desglossat de forma molt extensa tot el funcionament i les possibilitats que presenta el JClic, ensenyant-nos, fins i tot, la manera de ser nosaltres mateixos els creadors de les activitats que més ens interessa treballar.
Penso, com molt bé ha dit en Francesc, que l’objectiu d’aquesta conferència és veure que es pot compartir a través de la xarxa amb tota la comunitat educativa, per tal de millorar les competències dels encarregats de l’educació dels infants i, així, millorar i aconseguir una intervenció educativa de qualitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario